LASTEN PIIRUSTUSKILPAILUN TULOKSET
24.07.2017 15:25

Leivonmäki-Seuran piirustuskilpailu koululaisille

Kotiseutu – Leivonmäki – Suomi 100

Leivonmäki-Seura järjesti Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi piirustus- ja valokuvauskilpailun. Aiheena oli kotiseutu – Leivonmäki – Suomi 100-vuotta. Aikuisille suunnattu valokuvauskilpailu jatkuu edelleen, mutta koululaisille suunnattu piirustuskilpailu on päättynyt.

Kilpailuun osallistui runsas joukko toinen toistaan hienompia teoksia. Kilpailun tuomaristo oli erityisen vaikuttunut lasten oivaltavista ideoista ja omaperäisistä näkökulmista kotiseutuun. Kotiseutu merkitsee kotikylää tai kotikuntaa, mutta myös muuta lähiympäristöä, sitä mikä on tuttua ja rakasta. Tärkeä huomio on, että kotiseutu sisältää myös läheisimmät ihmiset. Kotiseutua voidaan kuvata merkittävien, näkyvien rakennusten kautta, mutta leivonmäkeläisille lapsille tuntuu olevan tärkeää kuvata kotiseutua erityisesti luonnon kautta. Luonto herää henkiin piirustuksissa värikkäinä kukkina, vehreinä puina, metsinä ja monesti juuri kaikille meille tärkeän kansallispuiston kautta. Luonto ei ole vain maisema, se on paikka jossa ollaan ja toimitaan.

Tuomariston tehtävä oli vaikea, ja olisimme mieluusti palkinneet kaikki osallistujat. Tehtävämme oli kuitenkin valita kaksi parasta jokaisesta sarjasta. Lämmin kiitos kaikille kilpailuun osallistujille! Toivomme, että jatkossakin innostutte kuvaamaan kotiseutua niin kuvien kuin sanojenkin voimalla.

Tuomaristo

Kirsi-Maria Hytönen, Kari Gyldén ja Elli Lahtonen

Palkittavat teokset

Sarja 1: 2010 syntyneet ja nuoremmat

Maija Kuusisto ”Kirkonkylä”

Teoksen valoisuus ja iloisuus tuovat katsojalle heti hyvän mielen. Tie vie valoa kohti. Kirkonkylällä on monenlaista asiaa, niin taloja, puita kuin eläimiä ja kavereitakin.

Sija 2:

Venla Tavikainen ”Kirkon juhlat”

Lasten yhdessä olemisen ilo heijastuu jokaisesta kynänvedosta! Tekijä on osannut hienosti sijoittaa lapset kirkon eteen juhlimaan.

Sarja 2: 2006-2009 syntyneet

Sija 1:

Heidi Huikko ”Leivonmäen kirkko”

Huolellisessa ja omaperäisessä piirustuksessa on yhdistelty erilaisia elementtejä. Lehdetön puu kirkon kulmalla herättää ajatuksia ja kirkon musta katto tuo synkkää tunnelmaa. Vastapainona kuitenkin taivaalla lentää rauhankyyhky, ja taivas iloittelee kauniin värisessä auringonlaskussa, jollainen kirkon takana todellisuudessakin usein näkyy.

Sija 2:

Ronja Karjalainen ”Kaverit ja minä”

Kotiseutu ja Leivonmäki merkitsee myös tosi ystävyyttä, jossa samaan kuvaa mahtuu kolme ystävystä. Ystävyys ja lämpö levittäytyvät koko maisemaan.

Sarja 3: 2001-2005 syntyneet

Sija 1:

Aimo Riihiaho "Leivonmäen vesistö"

Soutajaa järvellä esittävä piirustus on hyväntuulinen ja rauhoittava kuva, josta ei puutu mitään ja jossa ei ole mitään liikaa. Väritys tunnelmallinen ja mittasuhteet oikeat.

Sija 2:

Jenna Lahti ”Leivonmäen luonto”

Salaperäinen metsä jatkuu kauas ja syvälle piirustuksesta eteenpäin. Vaikka metsä on teoksessa synkkä, se voi olla myös turvallinen ja tuttu. Metsässä voi olla hämärää myös keskellä päivää.

Viimeksi päivitetty 25.07.2017 13:52