Kotiseututalo Simolan rakennusten korjaus- ja huoltohankkeessa käytännön toiminta on päättynyt.

Leivonmäki-Seura ry sai Maaseutukehitys ry:ltä myönteisen rahoituspäätöksen Kotiseututalo Simolan rakennusten korjaus- ja huoltohanke 12.2.2010–31.12.2012 hankesuunnitelman toteuttamiseksi. Hankkeen hyväksytty kustannusarvio oli 104 747,00 euroa.

Hankkeen kuvaus

Leivonmäen Simolan talon pihapiiri on maakuntakaavalla suojeltu, maakunnallisesti, kulttuurihistoriallisesti, rakennushistoriallisesti ja maisemallisesti arvokas. Empireä edustava hirsinen päärakennus on 1860-luvulta ja korjattu rakennushistoriaa kunnioittaen 1990-luvun alussa kotiseututaloksi.

Hankkeen tarkoituksena oli turvata Leivonmäki-Seura ry:n omistamien rakennusten, erityisesti Simolan päärakennuksen hyvä peruskunto, turvallisuus ja toiminnallisuus.

Tavoitteenamme on ylläpitää kotiseutuyhdistyksen toimintaa tukevaa ympäristöä, joka mahdollistaa aktiivisen, tarkoituksenmukaisen ja monipuolisen toiminnan jälleen useamman vuosikymmenen ajan.

Hankkeen tuloksista hyötyvät kaikki seutukuntamme asukkaat ja toimijat Leivonmäki-Seuran toiminnan kautta.

Lisäksi kotiseututalo Simola on vuokrattavissa kokouksiin, koulutuksiin ja juhliin entistä ehompana!